MARX (sin ismos)

Aquesta setmana he acabat de llegir MARX (sin ismos) de Fransico Fernández Buey (editat per El Viejo Topo).
Segons definició pròpia de l’autor, és una biografia intelectual de Marx que pretén atendre per igual allò que escrigué i allò que feu.
Des del punt de vista econòmic, el llibre no aporta res de nou a algú que estigui una mica interessat en marxisme i en el Capital. No obstant, aquesta mena de biografia de la seva obra (parla poc sobre la seva vida personal) fa un repàs exhaustiu de l?obra completa de Marx i la contextualitza al llarg de la seva vida i això porta a entendre perquè Marx escriu algunes coses que escriu i sobretot a mi personalment m?ha portat a entendre perquè Marx escriu com escriu.

En definitiva, una obra força recomanable a aquells que vulguin una introducció a l?obra de Marx sense contaminar-se de les interpretacions que se n?han fet posteriorment (tant pels seus seguidors com pels seus detractors), però també per aquells que coneixent ja les idees econòmiques i polí­tiques de Marx cerquen una visió més global de la seva obra i conèixer el context en el que Marx la va escriure.

Fitxa bibliogràfica:
Tí­tol: MARX (sin ismos)
Autor: Francisco Fernández Buey
Ed: El Viejo Topo (3a Edició) Barcelona, 2004