Com pagar menys a Hisenda…

Avui he rebut un correu d’una assessoria (de la qual no dirè el nom per no fer publicitat) amb algunes de les accions que es poden realitzar per a rebaixar la propera liquidació de l’IRPF ara que s’acosta final d’any :

  • Aportacions a plans de pensions, amb el lí­mit deduïble de 8.000 Eur. si la vostra edat és inferior a 53 anys, que va augmentant fins arribar als 24.250 Eur. a partir dels 65 anys.
  • Aportacions a un compte vivenda, en el cas de que hagueu de construïr o adquirir la vostra primera vivenda habitual en els propers 4 anys, podent deduïr el 15% de les aportacions, amb un lí­mit de 9.015,18 Eur..
  • Amortització anticipada de la hipoteca o prèstec destinat a l’adquisició de la vivenda habitual, amb el lí­mit de 9.015,18 Eur. anuals.
  • Si heu comprat la vostra vivenda amb diners prestats per un familiar, i voleu aprofitar la deducció per habitatge, no oblideu documentar la operació, per exemple amb un contracte privat i l’autoliquidació pel Impost sobre Transmissions que està exempt de pagament.
  • Aportacions a un compte estalvi – empresa, en el cas de que tingueu previst muntar un negoci abans de 4 anys (societat limitada Nova Empresa), podent deduïr el 15% de les aportacions, amb el lí­mit de 9.000 Eur. anuals.
  • En cas de que volgueu vendre una propietat adquirida fa menys d’1 any, intenteu aplaçar i fraccionar el cobrament per aconseguir que els guanys patrimonials es considerin generats en més d’un any i tributin només al 15%.
  • Si teniu previst llogarun pis, recordeu que si s’utilitza com a vivenda, i no com a oficina, tindreu dret a una reducció del 50% del rendiment net obtingut.