El meu NO a la Constitució Europea

Avui, finalment, he trobat un momentet i he escrit un petit article d’opinió per al proper número (febrer) de Llobregós Informatiu (la revista del meu poble :p) sobre el Tractat que estableix una constitució per a Europa . Aquí­ teniu el text:

NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
Aquests dies, i fins al referèndum del 20-F, serem bombardejats amb publicitat sobre la constitució europea. Un conjunt de cares conegudes ens en llegeixen uns quants articles (triats a l’atzar?) en els quals s’invoquen els valors de la pau, la democrí cia i la llibertat, amb els quals és difí­cil no estar d’acord.
Malauradament, aquestes paraules tant boniques de la Carta dels Drets Fonamentals (part II de la constitució) són només una petita part de les 350 pí gines que té aquest tractat i queden completament oblidades en les parts III i IV en les quals s’especifica amb un detall increïble el funcionament de la UE.

Se’ns parla d’una UE més democrí tica, però no hi ha separació de poders i el Parlament Europeu (l’únic òrgan elegit pels ciutadans) no té iniciativa legislativa (aquesta estí  en mans de la Comissió Europea que exerceix també el poder executiu). Se’ns parla d’una Europa de la pau però es legitima la “guerra preventiva” davant el terrorisme. La UE consagra el lema “Units en la diversitat”, pero d’altra banda nega el dret a l’autodeterminació dels pobles que la formen i de l’altra ignora el problema de la immigració. Se’ns parla d’una Europa social però s’adopten polí­tiques que fomenten la privatització de serveis públics i la deslocalització empresarial. Se’ns parlí  de la cohesió entre territoris però al mateix temps es disminueix el pressupost destinat a aquests objectius i és fomenta la creació de “cooperacions reforçades”? que generaran una Europa avançada i una Europa de segona fila.

és aquesta l’Europa que volem? Una altra Europa es possible,
NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA!