Cafè Europa 13/01/2005

Dijous passat vam tenir una nova sessió del Cafè Europa. La primera d’aquest any 2005.
Tema:La Constitució Europea
Assistents: Judith, Mònica, Ferran, Joan, Jordi, Itziar, Nadia i jo.

La sessió va començar amb una breu introducció del Ferran sobre la posició ocicial de Jef-Europa (que és favorable al tractat i fa campanya activa pel Si en el procés de ratificació per part dels estats membres) i la posició de JEF-Catalunya que, davant l’escassa informació que hi ha, decideix fer campanya informativa per fomentar el coneixement i la discussió del tractat constitucional sense posicionar-se ni a favor ni en contra per a que cadascú pugui formar-se una idea i votar en conseqüència al referèndum del proper dia 20.
Posteriorment, degut al fet que cap dels assistents era prou partidari del si com per defensar-ho davant la resta, el Ferran va demanar a algú que hi estés en contra (en aquest cas, jo) que anés donant arguments i a partir d’aquí­ cada argument en contra del text constitucional era discutit des de diverses perspectives.
El debat crec que va ser força enriquidor i seria interessant per al proper Cafè Europa (encara pendent de data) repetir aquest mateix format amb algú que exposés els motius pel Si.