Dia d’Europa

Ahir, 9 de maig, era el dia d’Europa. Des de JEF-Catalunya vam organitzar una activitat amb un puzzle d’Europa gegant i amb un stand per repartir informació a la Plaça de la catedral (Barcelona). Aviat penjaré les fotos :p
Després al migdia, amb l’Ana la Judh, el Ferran i el Peter vam anar a la recepció oficial que oferien conjuntament la representació del Parlament Europeu i la Comissió Europea a Barcelona. Aquest any, la celebració del dia d’Europa estava marcada per la commemoració del Vinté aniversari de la signatura del Tractat d’adhesió d’Espanya a les Comunitats Europees el 12/06/2005.
L’acte va comptar amb un discurs de Fernando Morán, qui essent ministre d’afers exteriors espanyol el 1985 sign� el Tractat d’adhesió. Després de repassar els principals moments de les negociacions d’adhesió (amb nombroses anècdotes dins del relat) i una valoració de la Unió Europea a l’actualitat i del procés de ratificació del Tractat Constitucional, es va procedir a la recepcció propiament dita i amenitzada per un conjunt de jazz de l’ESMUC que per cert em va agradar molt la versió que van fer de l’himne d’Europa.