El Buffi

Divendres els priors del roser 2005 vam fer un sopar per celebrar que ja haviem acabat la tasca. Vam anar al Restaurant El Buffi de Solsona. és un restaurant que desconeixia però la veritat és que em va deixar impresionat. El Buffi (que pren el nom de la música tradicional que es toca pel carnaval de Solsona) forma part de l’Hotel Sant Roc, situat a la plaça del mateix nom en un edifici modernista de començament del S.XX restaurat l’any 2004 conservant l’estructura i estil propi de l’obra original. La proposta gastronòmica del Buffi és una cuina d’autor de qualitat i avantguardista tot conservant les arrels tradicionals.

Nosaltres vam optar per la carta, si bé s’ofereixen també un menú degustació molt complet (8 plats) a 38 Euros/persona que tenia molt bona pinta.
Jo vaig optar com a primer plat, després d’un aperitiu de xarrup de crema de meló que ens van duur, per un Timbal de sashimi de salmó amb tempura de verdues i escuma de gingebre (8 Eur.). La veritat és que estava exquisit i no tenia res que envejar al sashimi d’un bon restaurant japonès.
Altres primers que vam demanar: Mil fulls de pernil ibèric amb amanida (10 Eur.) i Amanida de contrastos (8 Eur.)

De segon jo vaig triar Tourmedos de magret d’ànec amb textures de mango (12 Eur.). és una textura i un gust diferent al magret d’ànec al qual estem habituats i la suavitat del mango fa que es distorsioni molt poc el sabor de l’ànec (cosa que lamentablement passa en molts restaurants).
Altres segons que vam demanar: Desossat de peus de porc amb mango i formatge de cabra (10 Eur.), Carré de xai amb castanyes, orellanes i pinyons (20 Eur.), Bacallà confitat amb pil-pil de festucs (12 Eur.)

De postres vaig optar per una infusió de te de maduixa amb gelat de maracuyà i festucs garrapinyats. Senzillament deliciós!

Per acompanyar el sopar: cava Albet i Noya Brut (15 Eur.)

En definitiva, un lloc molt recomanable, ja no tan sols per a sopars d’aquells de “quedar bé” o amb la parella sinó també per a passar-hi tot un cap de setmana sempre hi quant l’economia ho permeti.

Restaurant El Buffi – Hotel Sant Roc
Plaça de Sant Roc,
25280 Solsona (Lleida)
Tel: +34 973 480 006
Fax: +34 973 484 008
info@hotelsantroc.com
www.hotelsantroc.com
Preus del manú i carta amb el 7% d’IVA inclòs. A la web hi trobareu tots els preus tant del restaurant com de l’hotel.