Primavera Sound: dia 3

Tercera entrega de la crònica del Primavera Sound 2005.

La jornada de dissabte va començar amb el pop del nord-americà, resident al Paí­s Valencià, Josh Rouse, a un escenari, el Nitsa-Apolo que mica a mica s’anava omplint.

Després del concert de Josh Rouse, vam decidir anar cap a l’escenari Danzka-CD Drome, que durant la jornada d’ahir estava dedicat en exclusiva a músics i grups francesos. Allà vam poder gaudir de la música de Bertrand Betsch, a qui es considera l’alumne més aventatjat de Dominique A, la personalitat més destacada del panorama pop francès i que actuava 3 hores més tard al mateix escenari. Abans però, vam poder gauir de la magnifica veu de la seva parella artí­stica i sentimental, Françoiz Breut i del potent espectacle de rock i hip hop dels també francesos Experience que van exaltar el públic des del primer tema La révolution ne serà pas televisé fins a l’últim Too much love incloent un parell de temes inèdits. Sense cap mena de dubte Experience va ser el descobriment de la jornada.

Despés d’Experience, era el torn de Dominique A, el plat fort del Primavera France (nom am el qual es va batejar la programació integrament francesa d’aquest escenari), que reperia un cop més al Primavera Sound. I la veritat és que el públic no va voler perdre’s aquesta actuació i quan el músic de Nantes va saltar a l’escenari va fer-ho davant d’un públic que ja omplia l’amfiteatre. A la mateixa hora saltaven a l’escenari rockdelux por Lois uns altres veterans de l’escena pop internacional, The Wedding Present, reapareguts després de gairebé una dècada de silènci que van tenir molt bona acollida al festival.

Però s’acostava la mitjanit i mica a mica el públic feia cap a l’escenari Nitsa-Apolo on la gent es començava a ja aglomerar esperant els Sonic Youth, possiblement el nom més esperat de la jornada de dissabte. La veterana banda novaiorquesa, pionea del rock alternatiu, va presentar una actuació amb força alts i baixos i és que el alguns temes abusaven excessivament de les distorsions i l’experimentació sonora.

Em vaig queda amb ganes de veure: Gang Of Four, Christina Rosenvinge, They Might Be Giants, Helena, Oslo Telescopic, Astrud, Vic Chesnutt, Tortoise i Echo & The Bunnymen

Fotos: (flickr tag: Primavera Sound 2005)