What the Bleep Do We Know!?

What the bleep do we know © whatthebleep.com
What the Bleep Do We Know!?, (a Espanya l’han traduït com ¿Y tú qué sabes?) és una barreja entre documental i història de ficció que preten respondre els grans interrogants de la vida des de la perspectiva de la fí­sica quí ntica. Si bé, el algun moment resulta fins i tot entretinguda, el tractament cientí­fic deixa molt que desitjar i en alguns moments sembla més fe que ciència. En poques paraules, és un film que presenta els avenços de la ciència moderna en els camps de la fí­sica quí ntica i de la neurofí­sica d’una manera esbiaixada per tal de fer-los coincidir amb un panteí­sme mí­stic amb tocs de llibre d’autoajuda.

Investigant una mica més, sembla ser que la pelí­cula ha estat realitzada i finançada per una mena de secta religiona anomenada Ramtha’s School of Enlightment que segueixen les ensenyances de Ramtha, una mena d’esperit de més de 3500 anys, (una de les persones entrevistades al documental és presisament Ramtha) per tal de publicitar-se i captar algun que altre adepte al camí­ de la il·luminació.

Fitxa tècnica

Tí­tol original: What the Bleep Do We Know!?
Idioma: Anglès
Gènere: Documental / Ficció
Direcció: William Arntz, Betsy Chasse i Mark Vicente.
Guió: William Arntz, Betsy Chasse i Matthew Hoffman.
Producció: William Arntz i Betsy Chasse.
Paí­s: EEUU.
Any: 2004.
Durada: 109 min.