A people’s history of the United States

Portada: A people's history of the united states
Howard Zinn presenta un manual d’història dels Estats Units, des del moment en que els “indis” Arawak van rebre a Colom a les illes Bahames fins a la presidència de Bill Clinton als anys 90 del segle XX.

Sovint es diu que la història l’escriuen sempre els vencedors. Potser per això quan pensem en història ens venen al cap tot de dates, batalles, reis, generals, etc. que vam apendre quan erem petits. Zinn, però, fa tot el contrari i, demostrant que la veritat mai es pot amagar del tot, intenta explicar la història des del punt de vista del “poble”. Així­ Zinn explica la colonització i l’expansió cap a l’oest des del punt de vista dels indis natius nord-americans, parla de la situació dels esclaus negres, la situació del moviment obrer, la lluita de les sufragistes per aconseguir el dret a vot per a les dones, el MaCarthisme, l’oposició popular a la Guerra del Vietam, etc.

Tot una mirada a una part poc explorada de la història d’aquest paí­s del que a vegades ens pensem que ja ho sabem tot.

NOTA: s’està preparant una sèrie documental per a la televisió: A People’s History of the United States – The Television Series

Fitxa tècnica

Tí­tol original: A people’s history of the United States
Autor: Howard Zinn
Editorial: Harper Perennial Modern Classics
Llengua: Anglès
Any: 1999
Pí gines: 768 pàgines
ISBN: 0060838655
WWW: Howard Zinn