2006 in a bottle…

Aquest és el resum de l’activitat al blog durant el passat any 2006.

Al gener el blog va brillar per la seva absència degut a problemes d’incomunicació.

Al febrer vam recuperar l’activitat, en part grí cies als llibres llegits durant les llargues nits de l’hivern noruec. També vaig descobrir amb gran sorpresa la bona acollida que havia tingut un dels meus motors de cerca per al Firefox.

Al març vam continuar llegint, però menys, i vam aprendre algunes diferències bí siques entre Espanya i Noruega (“Spain is diferent“)

A l’abril, Statoil ens sorprenia amb una campanya publicití ria d’una gran bellesa mentre a Espanya apareixien núvols de sospita sobre el model de creixement econòmic.

El maig va ser el mes amb més activitat. El vam començar amb les celebracions de l’1 de maig i el 17 de maig (dia nacional noruec), ens va deixar Galbraith i vam escriure força sobre Evo Morales i la nacionalització dels hidrocarburs a Bolivia. També hi va haver força rebombori sobre la reforma de les pensions. A més vam redissenyar una mica el blog i vaig crear el plugin Around this date in the past….

Al juny debutava viquinotí­cies en catalí  i l’arribada del Firefox 2 i l’IE7 obrien una nova etapa per a l’estandard opensearch i els motors de cerca i calia actualitzar els anteriors. També al juny, Noruega prenia una decisió polèmica al excloure Walmart de la cartera d’inversions del seu fons del petroli per motius ètics.

Al juliol m’acomiadava del meu amic Skogtroll, s’acabava la meva estada en terres noruegues i tornava a Barcelona. També vam aprendre que Vanuatu, Colòmbia i Costa Rica són els països més feliços i que encara arroseguem pèrdues del Fòrum de les Cultures.

A l’agost vam tenir un nou acord sobre mesures en matèria de Seguretat Social i vam escriure també sobre les diferències internacionals entre salaris i poder de compra.

El setembre, al blog, va ser el mes de les cites. Hugo Chávez va alegrar-nos el mes amb el seu discurs davant les Nacions Unides i vam alliberar la primera versió de WordPress Commentracker.

A l’octubre vam aprendre el significat de la paraula badulaque, va neixer Red Eeconomí­a Crí­tica, vam descobrir la trampa dels crèdits rí pids i Noruega admetia que part del deute exterrn dels països més pobres era ilegal i el cancelava.

El novembre el vam començar descobrint Zotero []Zoh-tair-oh], ens van hackejar el servidor i el vam acabar aprenent a configurar un servidor wireless d’impressió i programant nous mòduls per a phpGrabComics

Al desembre, a final d’any, l’aurora boreal ha visitat Oslo mentre aquí­ els joves es manifestaven per un habitatge digne i es feien públics greus indicadors sobre la pobresa i la desigualtat a Espanya.