Cinc minuts per a la fi del món

The Bulletin of the Atomic Scientists has informed the world what time it is since 1947, when its now famous “Doomsday Clock” first appeared on the cover of the magazine. Since then, the minute hand of the clock has moved forward and back to reflect the global level of nuclear danger and the state of international security.

Doomsday clock - falten 5 minuts per a les 12

L’anomenat rellotge del judici final, elaborat per el Bulletin of the Atomic Scientists, indica des de 1947 els minuts que falten per a les 12 en un rellotge en el qual les 12 simbolitzen la destrucció del món a causa d’una guerra nuclear.

El rellotge del judici final s’ha tornat a posar en marxa i ara falten cinc minuts només per a les 12 després que el passat dimecres 17 de gener, els membres del comitè van decidir avançar-lo de nou arran de la creixent preocupació de la investigació nuclear que estan duent a terme països com Iran o Corea del Nord i també com a conseqüència al, sembla ja que irreversible, canvi climí tic.

Doomsday clock - Nobel Fredsenter (Oslo) - Joan Junyent

Més informació

The Bulletin Online
Wikipedia(EN): Bulletin of the Atomic Scientists
Wikipedia (EN): “Doomsday clock”