He sentit un crit

Skrik d'Edvard Munch - © Munch Museet

Avui fa 63 anys de la mort del genial pintor noruec Edvard Munch. Des d’aquest humil blog el més sentit homenatge.

«Jeg gik bortover veien med to venner – solen gik ned – Jeg fí¸lte som et pust av vemod – Himmelen ble plutselig blodig rí¸d – Jeg stanset, lí¦nede meg til gjerdet mat til dí¸den – sí¥ ut over de flammende skyerne som blod og sví¦rd over den blí¥svarte fjord og by – Mine venner gik videre – jeg sto der skjí¦lvende av angst – og fí¸lte et stort uendelig skrik gjennom naturen».

Edvard Munch – Escrit en el seu diari personal sobre El Crit (Skrik).

La traducció:
Jo passejava per un camí­ amb dos amics – el sol es ponia – de sobte el cel es torní  vermell com la sang – Em vaig aturar, em sentia cansat, i em vaig repenjar a la tanca – hi havia sang i llengues de foc al cel sobre la ciutat i el fiord – els meus amics van continuar caminant, I jo em vaig trobar tremolant d’ansietat – I vaig sentir un crit infinit a través de la natura.