The Undercover Economist

Tí­tol: The Undercover Economist: Exposing Why the Rich Are Rich, the Poor Are Poor–and Why You Can Never Buy a Decent Used Car!Portada: The Undercover Economist
Llengua: Anglès
Autor: Tim Harford
Gènere: Assaig
Editorial: Oxford University Press, USA
Any: 2005
Pí gines: 289 p, 9.4 x 5.9 x 1.3 inch.
ISBN: 978-0195189773

Aquest és un llibre més d’aquests dedicats a l”economia popular”. és a dir, a l’economia per a no economistes. Guarda moltes similituds amb, Freakonomics, però aquest explica més i millor teòrica econòmica i els exemples són molt més quotidians i encertats. Per altra banda, l’autor té una excessiva fe en els mercats i sovint ignora les seves limitacions. Si és cert allò que quan només es té un martell tots els problemes tenen forma de clau doncs Harford tot ho vol solucionar amb mercats, quan aquests no són més que un instrument més.

En general la valoració del llibre és una mica fluixa: el llibre explica força encertadament conceptes com ara l’escassetat, la teoria de la discriminació de preus i el risc moral i la selecció adversa i també té algunes parts bones en els capí­tols sobre problemes ambientals i mobilitat però falla estrepitosament quan explica el funcionament perfecte dels mercats ignorant (o obviant) les limitacions d’aquests o quan tracta el tema de la globalització i el desenvolupament econòmic.