Via Crucis a Lleida en contra de la retallada de les pensions públiques

Divendres 5 de novembre l’Assemblea Ciutadana “Que la crisi la paguin els rics” ha realitzat una acció de denúncia en contra de les retallades a les pensions públiques pel carrer major de Lleida. Un Via crucis ha escenificat el debat i les perspectives entorn el desmantellament del sistema públic de pensions.

Representants del sector polític i financer fuetejaven simbòlicament un pensionista que sostenia “la creu de la jubilació” mentre es repartien centenars d’octavetes en contra de les propostes polítiques d’allargar l’edat de jubilació i augmentar els anys de cotització pel càlcul de la pensió.
Durant l’acció i en el manifest repartit es destacava que permetre la retallada de les pensions públiques representa retrocedir en una de les conquestes cíviques més importants dels darrers segles i significa ferir de mort el nostre sistema de drets socials. Alhora, es denunciava que els arguments referents a la inviabilitat del sistema públic de pensions (bàsicament, per l’envelliment de la població) són totalment esbiaixats, basats ens supòsits erronis i només responen a posicions polítiques i ideològiques favorables a l’eliminació dels sistema públic de pensions i de drets socials.

Cartell Pensions Lleida
Cartell xerrada sobre pensions a Lleida

Amb aquest Via Crucis iniciem els actes en contra el procés d’agressió al sistema públic de pensions i es vol convocar a la xerrada que es realitzarà el dijous 11 de novembre a càrrec de Joan Junyent i sota el títol “Les pensions públiques en perill”. Serà a la Biblioteca Pública de Lleida a les 19,30 hores.

L’Assemblea Ciutadana “Que la crisi la paguin els rics” es va crear Lleida durant la passada primavera amb la voluntat d’unir esforços en el rebuig a les polítiques lliberals i a les retallades socials. Abans de l’estiu va convocar vuit cassolades davant la seu del PSC a Lleida i va participar d’altres accions contra la reforma laboral. Aquesta plataforma ciutadana actua i es mobilitza per tal de construir un moviment ciutadà decidit en la defensa dels drets de tots i totes.

Font: Assemblea Ciutadana “Que la crisi la paguin els rics”.
Argumentari de l’Assemblea Ciutadana en contra les retallades a les pensions:

Fotos de l’acte