Catalunya, Noruega i la UE…

Oimés tenint en compte que no està de cap manera clar que Catalunya visqués pitjor que ara si no formara part de la Unió Europea o de l’euro. A qui tenen por a Brussel·les és a Noruega, ara mateix el país més ric per càpita i més estable en termes d’econòmics d’Europa. I que no forma part ni de la Unió Europea ni de l’euro, literalment perquè no vol.

Ara Noruega és una anècdota explicable. Però si Catalunya no formés part de l’euro ni de la Unió i malgrat això anés econòmicament bé, que tots sabem que aniria bé, la cosa ja no seria tant una anècdota com una impugnació severa del model amb conseqüències continentals.

La pregunta a respondre és: A la vista de tot això per quin motiu hauria d’arriscar-se la Unió a que Catalunya quedara fora?

V. Partal – Vilaweb