àšltim Cafè Europa de la temporada

Avui, hi ha hagut la última sessió del Cafè Europa del curs. La intenció era que de la reunió d’avui en sortí­s la posició “oficial” de JEF Catalunya envers el futur referèndum sobre la Constitució Europea.

Hi ha hagut una assistència bastant baixa, només el Ferran, l’Albert i jo. També hi han participat la Judith, però no havia vingut a cap Cafè Europa anterior i tampoc s’havia pogut preparar la sessió i ha fet una mica d’espectadora. :p

RESUM DE POSICIONS:
L’Albert defensava la posició del SI a la Constitució Europea perquè la considera un pas endavant.
Jo defensava el NO a la Constitució perquè “Una altra Europa és possible!”
El Ferran encara no es decantata ni pel SI ni pel NO i la seva postura era “Un europeista no pot dir si perquè si!” i “Es pot ser europeista i dir NO a la Constitució!”

Al final hem arribat a una mena de “consens” en que JEF Catalunya ha de fer campanya per la participació en el referèndum però sense pronunciar-se per cap opció. Fomentant el debat en un marc europeu defugint els interessos polí­tics locals.

El debat ara queda ajornat per vacances fins al setembre que s’iniciarà un debat a través d’una llista de correu per tal de definir el document amb la posició “oficial” de JEF Catalunya envers la societat catalana, JEF Europa i JEF Espanya.

De cara al setembre també ha quedat pendent el plantejament de nous temes de debat per als Cafè Europa (que a artir d’ara coordinarà en Ferran Lloveras). Des d’aquí­ recordar que la participació està oberta a tothom i que s’accepten propostes de treball!

Més info a JEF Catalunya