La revolució bolivariana continua

Aquest diumenge passat, Hugo Chávez Frias ha guanyat el referèndum revocatori del seu mandat i continuarí  sent president de Venezuela fins el 2007.

L’oposició però continua sense acceptar els resultats del referèndum i denuncien “pucherazo electrónico” (la votació es va dur a terme a través d’un sistema de votació electrònica), però els observadors internacionals, entre els quals el Centre Carter (que havia mostrat en mombroses ocasions simpaties per l’oposició a Chávez), han certificat que el referèndum s’ha dut a terme amb tota transparència.
Tant de bo l’oposició veneçolana acceptés el resultat, però l’antiga classe burgesa dominant mai acceptarí  haver perdut el poder i estí  disposada a tot per recuperar-lo.
Als que no l’hagueu vist, us recomano la Revolución no será televisada, un documental que relata el cop d’estat contra Chávez a l’abril del 2002 i la manipulació dels mitjans de comunicació privats controlats per les forces opositores

Vull citar a més, un parell de frases d’un editorial del The New York Times del dia 18 d’agost titulat Hugo Chávez gana

Ha llegado la hora que los oponenetes a Chávez dejen de pretender que hablan en nombre de la mayoria de los venezolanos porque no es así­.
(…) des de su elección como presidente del Gobierno en 1998, ha respectado las normas constitucionales (…). Esto es mucho más de lo que se puede decir de sus oponentes, que apoyaron en 2002 el golpe militar que tuvo un exito breve y han organizado cuatro huelgas generales para derrocar el gobierno democráticamente elegido.

PD: Se que molts pensareu que l’acció de govern de chávez és populista i poc seriosa i que el pais es manté grí cies als elevats preus del petroli i que quan els petrodòlars s’acabin el paí­s es col·lapsarí , i en en algunes coses potser teniu raó, però quan veig senyores de classe alta manifestant-se i cridant pel carrer totes enjoiades i amb abrics de pells no puc sinó pensar que va pel camí­ correcte :)

NOTA: per accedir a l’artí­cle original de NYT podeu fer servir l’usuari: noneofyour i el password: business