Cafè Europa 4/11/2004

Ahir vam tenir el primer Cafè Europa de la temporada (bé, de fet el segon, però el primer va ser més aviat dedicat a temes organitzatius).

En el d’ahir vam parlar de la Constitució Europea ja que era el tema que haviem estat treballant al llarg del curs passat i ens va semblar que era una bona manera d’enllaçar els 2 cursos.

Assistents: la Judith, l’¿Anna?, la ¿Carla? i jo (i més tard va arribar el Jordi) NOTA: (corregiu-me si els noms no són aquests, però és que jo pels noms sóc fatal :p )

Ja d’entrada es van establir 2 posicions. D’una banda jo que defensava el no a la Constitució, en base a les polí­tiques econòmiques neoliberals actuals i que queden ampliament plasmades i detallades a la constitució.
I d’altra banda la ¿Carla? i l’¿Anna? defensaven que una Costitució Europea és un pas endavant i que és necessàri per a cohesionar Europa i convertir-la en alguna cosa més que una unió econòmica i comercial.
La Judith va romandre en una posició neutral sense decantar-se ni pel si ni pel no.
Més endavant la discussió va derivar cap a al tema de l’existencia d’una identitat europea (que va quedar clar que no) i cap a les reticències dels estats a cedir protagonisme a les institucions comunitàries en un marc de pèrdua de sentit dels estats nació tal com els coneixem.
El jordi va arribar quan ja s’havia acabat la discussió i donat que era la primera vegada que venia a un Cafè Europa doncs entre la Judith i jo vam explicar-li que és JEF i com funcionen els Cafès Europa i una mica el que havien tractat en abans que arribés i el tema ue haviem plantejat per a la propera sessió (encara pendent de data) que és la PESC i la relació entre Europa i Els EEUU.