Ja en són 10…

En aquests moments 10 països de la Unió Europea tenen oberts expedients per incompliment del Pacte d’Estabilitat i Creixement. Es tracta d’Ití lia, Alemanya, França, Grècia, República Txeca, Xí­pre, Hongrí­a, Malta, Polònia i Esloví quia. Holanda ha deixat de formar part d’aquest quan dimarts s’arxiví  el seu expedient en comprobar que el dèficit públic per a l’any 2004 estava ja per sota el 3%. A quest grup. però, s’hi incorporarí  Portugal, que presenta un dèficit públic del 6,8% (el proper dia 22 de juny estí  previst que la Comissió presenti un expedient sacionador).

Això significa que prop de la meitat dels països (tant si mirem l’UE-25 com l’eurozona) incompleixen les condicions del Pacte d’Estabilitat i Creixement (fins i tot després que a princips d’any els estats pactéssin una flexibilització dels criteris).

En fi, una prova més de la ineficí cia del pacte…