El mètode Grà¶nholm

A El mètode Grí¶nholm, quatre candidats -tres homes i una dona- es presenten a la fase final d’unes proves gens convencionals que ha organitzat una important multinacional per triar un alt executiu. A què estan disposats a renunciar per aconseguir la feina? Fins on arriba el seu esforç i la seva lluita per obtenir el lloc de treball somiat? Quins són els lí­mits morals de l’actuació dels quatre candidats? El joc entre els aspirants esdevé també un combat de sentiments, ambicions i enveges, sempre en els lí­mits entre la realitat i la ficció, entre la veritat i la mentida.

Així­ doncs, seguint escrupolosament les regles de la dramatúrgia clí ssica (unitat d’acció, de lloc, de temps i de personatges), Galceran ens proposa una divertida i estimulant radiografia de les tensions i els conflictes del món laboral, que és també un retrat í cid i punyent de les lluites de poder, de la competitivitat ferotge, del “salvi’s qui pugui” que impera en la nostra societat contemporí nia. I tot plegat, amb un domini envejable del llenguatge escènic, de la rèplica í gil i directa i de la tensió dramí tica, plena de petits paranys i sorpreses perfectament integrades en l’acció, amb una lògica implacable. Com diria el de la cançó, “puro teatro”.

Per a la posada en escena, hem volgut treballar des de la simplicitat, ressaltant en tot moment la força i el dinamisme del mateix text i privilegiant, evidentment, el treball dels actors: Boixaderas, Soler, Batalla i Dí­az, un quartet de luxe amb qui ha estat un autèntic plaer treballar.

Jordi Galceran

Aquesta tarda hem anat al teatre a veure El mètode Grí¶nholm i m’ha semblat una obre senzillament genial. No només és una comèdia divertidí­ssima sinó que amaga una crí­tica ferotge a les misèries d’aquesta societat en la qual vivim i en la qual estem disposats a tot per aconseguir un simple lloc de treball assalariat.

Fitxa tècnica
Guió: Jordi Galceran
Direcció: Sergi Belbel
Escenografia: Paco Azorí­n
Vestuari: M. Rafa Serra
Il·luminació: Kiko Planas (a.a.i.)
So: Xavi Oró i Pep Solórzano
Ajudanta de vestuari: Berta Riera
Repartiment:
Jordi Boixaderas Ferran Augé
Lluí­s Soler Enric Font
Roser Batalla Mercè Degí s
Jordi Dí­az Carles Bueno
Teatre: Poliorama
WWW: El mètode Grí¶nholm