American Splendor

American Splendor - Copyright © 2003 HBO Films, Fine Line Features y Good Machine Productions.

Harvey Pekar era un treballador d’un hospital local de Cleveland. Per casualitats de la vida coneix en Robert Crumb (més tard es convertirí  en un autor famós de còmics underground). Cansat de la seva miserable vida i convençut que el còmic pot ser alguna cosa més que històries de superheròis per a nens, decideix escriure la seva pròpia tira còmica basada en la seva vida real. Així­, el 1976 veu la llum American Splendor, un retart irònic de la vida de la classe obrera nordamericana. Durant els 80 Pekar es convertirí  en un autor de culte. La pelí­cula, que combina còmic i personatges reals és la història de la vida de Harvey Pekar i d’American Splendor, si es que es poden considerar vides separades…

Tell me the truth. Am I some guy who writes about himself in a comic book?
Or am I just –just a character in that book?

Harvey Peckar – American Splendor

Fitxa tècnica

Tí­tol: American Splendor
Gènere: Comèdia dramí tica.
Idioma: Anglès
Paí­s: EEUU.
Any: 2003.
Durada: 101 min.
Direcció: Shari Springer Berman y Robert Pulcini.
Guió: Shari Springer i Robert Pulcini; basat en els còmics de Harvey Pekar i Joyce Brabner.
Producció: Ted Hope.
Música: Mark Suozzo.
Fotografia: Terry Stacey.
WWW: www.americansplendormovie.com
WWW: www.harveypekar.com