El calamar i la balena

Mai s’ha pogut observar directament però hi ha evidències que a grans profunditats oceí niques s’estí  lliurant una autèntica batalla de gegants; una balena intenta menjar-se un calamar gegant mentre el calamar intenta evitar acabar a l’estomac de la balena. Els cientí­fics no han pogut fotografiar mai cap calamar gegant viu però n’han pogut observar restes d’individus morts així­ com les ferides que poden arribar a infringir a les balenes que intenten devorar-los.

Diorama Calamar i balena

Aquesta imatge va ser inmortalitzada per el Museu Nacional d’Història Natural dels Estats Units. Però aquesta imatge també ha servit per a que Noah Baumbach escribis i dirigí­s una de les pelí­cules més interessants que han arribat a les pantalles recentment.

Cartell de The squid and the whale - © www.squidandthewhalemovie.com

The Squid and the Whale, o Una historia de Brooklyn com l’han traduït al castellí , narra la història de la separació d’un matrimoni d’escriptors. Ell en la fase decadent de la seva carrera, mentre que ella comença a assaborir el reconeixement públic després de molts anys a l’ombra. La novetat però del film és que es centra en la visió que tenen els 2 fills de tot el procés com a espectadors i ví­ctimes al mateix temps d’aquesta batalla de gegants que no dubten a utilitzar egoistament qualsevol eina que tinguin al seu voltant per als seus objectius.

La pelí­cula mostra amb molta fredor i duresa que moltes vegades no cal que hi hagi violència fí­sica o sexual, sinó que hi ha moltes maneres molt més sutils, “elegants” d’alterar i manipular les conductes dels fills.

Fitxa tècnica

Tí­tol: The Squid and the Whale
Tí­tol a Espanya: Una historia de Brooklyn
Direcció: Noah Baumbach
Guió: Noah Baumbach
Gènere: Comedia / Drama
Idioma: Anglès
Paí­s: USA
Any: 2005
Durada: 81 min
Producció: Wes Anderson
WWW: www.squidandthewhalemovie.com
IMDB: The Squid and the Whale (2005)
Wikipedia: The Squid and the Whale